2007. december 25., kedd

Hmhmm Karácsony

Itt van a Karácsony, amikor összegyűlik a család apraja-nagyja, mindegyikünk hozza a maga személyiségét, hülye vicceit, összeülünk, eszünk-iszunk, végül hangos vinnyogva röhögések közepette eltüntetünk több méternyi mézeskenyeret.
Az idei év slágere a Rugósmikulás, a különféle kisangyalok és a Koponyalékelt Rénszarvas.
A Rugósmikulás a háztartás kihagyhatatlan tartozéka, mely nélkül sem örömteli ünnep, sem bamba vigyor nem költözhet az ember szívébe. Ellenben a lakás stratégiailag fontos pontján elhelyezett rugósmikulás egyetlen pöccintés hatására oldja a feszültséget, és mosolyt csal a lázas készülődéstől elcsigázott arcokra. Szerencsés tulajdonsága, hogy nem csupán önnön szórakoztatásunkra pöcögtethetjük, de mozgalmas alternatívát nyújthatunk vele az enerváltan tévéző rokonságnak is, illetve megnevettethetjük vele a mosogatásba feledkezett egyéneket is.
Kisangyalból a dolgok jelen állása szerint ismeretes a Rekedtcsengős Sálasangyal és a Pókbokszoló Gipcsangyal. Míg az előbbi csupán bájosan mosolyog és hörghurutos önmagunkra emlékeztet minket, addig a Pókbokszoló Gipcsangyal élete értelmét a sarokban ücsörgő pók Muhammad Alit megszégyenítő technikával történő kiütésében találja meg a karácsonyi időszakban.
Ezzel egyidőben a Koponyalékelt Rénszarvas visszafogott bájával és meleg fényével vonja magára az ember figyelmét. Az ízlésficam enyhe sajgása és a "hátezdönölűűű"-érzés agyba villanása útján fejti ki hatását. A Rugósmikulás mellé helyezve igazi lappföldi csemegének ígérkezik. Együttes hatásuk a gyermeki jókedv visszatérésével jelentkezik, a családi viták szinte azonnal elsimulnak. Mellékhatásként könnyezés és sajgó orcák jelentkezhetnek.
Nevetésben Gazdag Karácsonyt!

Nincsenek megjegyzések: