2009. március 31., kedd

Welcome to the jungle

Az úgy volt, hogy elindultunk időben, tankoltunk, autópálya-matricáztunk, felhajtottunk a pályára és lerobbantunk. Három teljes kilométert tudtunk megtenni, aztán telefonáltunk a szomszédos angyalnak, hogy segítsen. Aztán két órával később ismét elindultunk, röhögve az egészen.
Ezúttal szerencsésen meg is érkeztünk, bekerült hozzánk a komód is, amit igazából évekkel ezelőtt kinéztem magamnak, de most meg is vettem.
Aztán pakoltunk, végül nekünk már nem jutott hely, így busszal mentünk, az orchideák meg autókáztak hazáig.
Ezek után két nap folyamatos pakolás következett, amit még mindig nem tudtam kipihenni, ráadásul egy rettentően csábító ajánlatot kaptam a hátam mögül, így sajnálattal közlöm a nyájas olvasókkal, hogy a többit majd máskor fogom elmesélni.

2009. március 27., péntek

Holnap

Hát eljött ez is... Holnaptól nem leszek egyedül itt.

LGT: Holnap
Adj tért a hitnek,
míg jót remél!
Adj tért a hitnek,
s ne bántsd, akkor se, ha idegen még!

Adj tért az észnek,
mindegy, kié!
Adj tért az észnek,
s ne félj, az se szégyen, hogyha nem a tiéd.

Holnap, néha olyan messze.
Holnap, féltem is, hogy lesz-e.
Mondd, mit tehetnék?
Holnap, jobb az, amit vártam.
Holnap, itt fogant a mában.
Mondd, lehet-e szép?

Adj tért a srácnak,
hadd nőjön fel!
Adj tért a srácnak,
s ne mondd, hogy a holnapjáért vesszük el!

Nézd, a sok embert: a szivek ugyanúgy vernek.
Nézd, a sok sírt: az öklök ugyanúgy vertek.

Adj tért a másnak,
mért vesszen el?
Adj tért a másnak,
ne félj, attól kevesebb még nem leszel!

2009. március 4., szerda

22 nap az életem körül

Napközben munka, este pedig pakolok. Ezeréves poros papírok között válogatok, kihajigálom a fölösleget, megnézem, mi az, amit a suliban használni tudunk, azt be is viszem. Szelektálok. Hősi munka, különösen, ha azt nézem, hogy mennyire nehezen válok meg ezeréves poros papírfecniktől. Most mégis könnyen megy, mert jó okom van kidobálni a régit.
Alig 3 hét múlva már nem egyedüli lakója leszek ennek a szobának. Mókás, hogy pont mire belaktam a vackaimmal, kell selejteznem és összébb húznom magam, de ha valaki kedvéért, akkor Gáborért ezt igazán megtehetem, sőt, szívesen teszem.
Előkerültek régi szerelmes levelek, óvodai rajzok, általános iskolai oklevelek, gimnáziumi füzetek, egyetemi jegyzetek és a tanárként kapott gyerekrajzok. Igazi kis időutazás ez, 22 nap az életem körül.

Holnap a ruhásszekrényeim titkait kutatom fel. Kíváncsian várom, onnan mik kerülnek elő. Az biztos, hogy olyan izgalmas, mint ez a polc volt, nem lesz.