2008. június 24., kedd

Tökéletesség

A vihar előtti szél motoszkálása a fák ágai között egy forró nyári nap végén.

2008. június 11., szerda

Jó lenne

Jó lenne, ha:
  • El tudnám törölni a fájó emlékeket, de tudom, hogy mindazt, ami az életünkbe kerül, leckeként kapjuk, ezért tán mégis jobb lenne hagyni őket, hátha tanulunk, erősödünk tőlük.
  • Elhinnéd nekem, hogy a pillanat kilátástalansága nem tart örökké, mert a pillanatok nem tartanak örökké. Ugyanakkor tudom, hogy van az ember életében egy időszak, amikor csak azt hiszi, amit lát, azaz a pillanatot, és örök érvényűnek tekinti.
  • Nem kéne sokat utaznom, hogy lássalak titeket, bár akkor lehet, hogy elveszne a találkozások előtt érzett gyomorremegéses várakozás, a visszaszámlálások izgalma, a meglepetések öröme.
Több megváltoztatnivaló nem jut eszembe, és ahogy látom, tulajdonképpen nem is kell megváltoztatni semmit. Az életünk édessége a néha kapott keserű piruláktól csak még édesebbnek tűnik.

2008. június 9., hétfő

Már megint Carole King

Ez a dal, ezekkel a hangokkal... egyszerűen tökéletes. Nektek, drága barátaim!

Carole King: You've got a friend

When you're down and troubled
And you need some loving care
And nothing, nothing is going right
Close your eyes and think of me
And soon I will be there
To brighten up even your darkest night

You just call out my name
And you know wherever I am
I'll come running to see you again
Winter, spring, summer or fall
All you got to do is call
And I'll be there - Yes, I will
You've got a friend

If the sky above you
Grows dark and full of clouds
And that old north wind should begin to blow
Keep your head together
And call my name out loud
Soon I'll be knocking upon your door

You just call out my name
And you know wherever I am
I'll come running to see you again
Winter, spring, summer or fall
All you got to do is call
And I'll be there - Yes, I will

Ain't it good to know that you've got a friend
When people can be so cold
They'll hurt you, and desert you
And take your soul if you let them
Oh, but don't you let them

You just call out my name
And you know wherever I am
I'll come running to see you again
Winter, spring, summer or fall
All you have to do is call
And I'll be there - Yes, I will
You've got a friend

2008. június 3., kedd

Szeretném...

Ha lenne valaki, aki megsimogatja az arcom, amikor szomorú vagyok. Ha valaki megfogná a kezem, amikor besötétedik. Ha lenne valaki, akinek megmutathatom azt az ezer apró csodát, amit nap, mint nap felfedezek. Ha nem unná meg, hogy néha ugyanazokat a csodákat mutatom meg. Ha nem érezném magamat idegennek. Ha eleredne végre az eső és elmosná a fejfájásom. Ha biztosan tudnám, hogy a holnap jobb lesz. Ha valaki rámköszönne az utcán. Ha egy pillanatra elakadna a lélegzetem. Ha csörögne a telefonom. Ha találkoznék rég nem látott ismerősökkel. Ha átalhatnék két napot lelkifurdalás nélkül. Ha menthetetlenül nyár lenne és valami vízparton lógathatnám a lábam. Ha valaki átölelne szorosan. Ha nem kéne szólni semmit, mert felesleges lenne minden szó. Ha nem kéne óvatoskodni, mert az, akivel beszélek, tudná, hogy nem bántanám meg soha. Ha a szívem mélyéből eltűnne az állandó magány érzése.
Szeretném. Nagyon szeretném, ha minden nap mellettem lenne az a valaki, aki most még sehol sincs.

Volt egy szép napunk...

Előző este összekaptunk. Apróság volt, más fel se vette volna, de mi olyan hisztizős meddő vitát csaptunk belőle, amekkorát jelentéktelen kicsinységekből csak lehet.

Másnap hajnalban buszra szálltunk és elindultunk, hogy találkozzunk mi hárman. Aztán minden olyan volt, mintha mindig is így lett volna. Sétáltunk, ültünk a parkban és meggylevest ettünk kakaóscsigával. Ti terveztétek, hogy belementek a szökőkútba, én pedig kint maradtam. De így legalább volt valaki, aki vigyázott a cuccokra.

Kicsavartam a pólót, aggódtam a vizes cuccok miatt, aztán megint sétáltunk, röhögtünk, mentünk, néztünk halakat meg gyíkokat meg kígyókat meg mindenfélét, ami egy akvárium-terráriumban van. Majd ettünk, sétáltunk, lakattal zártuk le, amit örökkévalónak gondoltunk, végül séta és búcsúzás. Hééélo.

Jó veletek, még akkor is, ha nem szeretem a folyamatos bazmegolást és akkor is, ha nem mászom be a szökőkútba, csak lógatom a lábam a szélén.
"És volt, igazán volt egy szép napunk."